Handlekurven er tom.
Syng hver dag - det gjør noe med deg

Sing Sang

Stadig flere forskere retter sansene inn mot sang og hvordan sang påvirker helsen vår.

Har du hørt det før?
Bruk tid sammen med barnet. Gi barnet tro på seg selv. Vis nærhet og kjærlighet, men sett også grenser og innfør rutiner. Alt ispedd involvering og medbestemmelse.

Det er ikke grenser for hvor mange velmenende råd vi foreldre får – uten at det snakkes om hva disse innebærer i praksis.

Rett sansene inn mot sang
I hverdagssituasjoner er det uendelig mange muligheter til å kommunisere med barn gjennom sang – også før de oppdager språket.

”Evnen til å synge er medfødt og universell. En rekke internasjonale studier underbygger at det å synge har positive effekter – uansett ferdighetsnivå”.

Alle våre sanser
Barnet ditt kommer til verden med få ferdigheter, men sanseevnen er godt utviklet. Gjennom sansene får barnet kontakt med verden omkring seg og med sin egen kropp. Våre sanseerfaringer er kilder til utvikling, livskraft og trivsel. Berøring, rytmer og bevegelse slår an strenger i deg og ditt barn som virker utviklende på dere begge.

Alle kan synge
Barn bruker sine musikkevner uten blygsel, mens vi voksne ofte går i den tro at vi ikke kan synge eller at vi er umusikalske. Kanskje har noen en gang fortalt oss det i vår egen oppvekst… Faren for at vi går rundt og tror på slikt tøv resten av livet , er overhengende. Slå derfor hull på myten straks – for alle mennesker er musikalske.

Syng med den stemmen du har
For barnet ditt er alle toner og rytmer riktige – og ingenting i verden er vakrere enn din trygge stemme.

Kort fortalt
Dette er en oppfordring til alle som har barn rundt seg om å synge minst ”10 minutter hver dag”. Synger du ”10 minutter hver dag” vil du sammen med barnet ditt skape en virkelighet som det er godt å være i. For når vi synger, gir du av din tilstedeværelse og ditt nærvær.

Syng og sans med kort
Hjemmelagde sangkort har lenge vært i bruk i samspillet med små barn, spesielt i barnehager. Nå er det utviklet sangkort med tradisjonsrike barnesanger, rim og regler som inspirerer til økt sangglede. Kortene er tilpasset små barnehender og er enkle å ta med seg på tur. Illustrasjonene og tekstene på kortene gjør at barn raskt setter melodi, rytme, bevegelse, ord og bilde i sammenheng.

(17. Nov 2010)
Abonnere på nyheter?

Kids & Care - Adresse : Svanholmen 23, 4313 SANDNES - Tlf :  97 58 40 40 - Epost : [email protected] Org nr : 988784680 -
Åpningstider Kundeservice: man-fre 0900 - 1500 , lørdag stengt.
Designed and powered by http://www.i-tools.no/